Toon Smits

 Word gepubliceerd in de info December

Fotografieclub Helmond-Oost:

De herfst is begonnen en dat betekent voor ons fotografen een mooi, fotogeniek en kleurrijk jaargetijde. Zeker met de prachtige nazomer die we gehad hebben. Temperaturen van dik boven 20°C. waren eind oktober geen uitzondering. Dat maakte het fotograferen in de natuur nog een stuk aantrekkelijker. De kleurenpracht van de bladeren aan bomen en struiken, de mooie bospaden, de vele paddenstoelen enz. enz. Zorgden voor prachtige plaatjes die volop te bewonderen waren in de social media.
De clubavond van donderdag 6 oktober stond in het teken van dieren-fotografie. Wat was dat een leuke avond. Er stonden twee studio’s ter beschikking waar naar hartenlust om beurten verschillende honden gefotografeerd konden worden. Dat ging prima onder elkaar. Iets later op de avond bracht een wijkbewoner twee slangen die gefotografeerd konden worden. Enkele van onze “moedige” vrouwelijke leden mochten zelfs een kleine slang in de handen houden. Respect voor onze dames! Er zijn prachtige foto’s gemaakt van zowel honden als slangen die ook te zien zijn op onze Facebookpagina.
Op zondag 23 oktober zijn een aantal van onze leden naar Nationaal Park De Groote Peel in Ospel geweest. Er was een behoorlijke opkomst. Het weer was goed en de stemming opperbest. Er zijn mooie foto’s gemaakt van dit prachtige gebied dat ook volop de herfstsfeer uitstraalde. Na afloop van het uitstapje werd er nog even nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee. Een aantal foto’s van dit leuke uitje staan op onze Facebookpagina.
Onze clubavond van donderdag 3 november werd voor de pauze besteed aan portretfotografie. Na de pauze werden de vrij ingezonden foto’s van oktober en november besproken. Helaas was onze voorzitter deze avond niet aanwezig omdat hij in het ziekenhuis moest verblijven. We wensen Gerrit van harte beterschap en hopen dat hij snel weer aanwezig is op de club. Voor het fotograferen van de vier mooie dames die bereid waren voor ons te poseren, hadden we twee studio’s ter beschikking. Er kon in de studio’s veel geëxperimenteerd worden. Spelen met licht, er was een ventilator voor leuke “haar” effecten en er konden verschillende poses uitgeprobeerd worden. Met dank aan onze vier mooie modellen en de prachtige foto’s die deze photoshoot  opleverde. Na de pauze passeerden de vrij ingezonden foto’s de revue. Wat een mooie foto’s zijn er weer vertoond en besproken. Soms met de nodige discussie over wat wel en niet goed is, maar altijd met opbouwende kritiek. Een kwestie van smaak speelt hier natuurlijk ook een belangrijke rol in.
Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op onze website www.fotografieclubhelmondoost.com Hier vind je heel veel foto’s en ook alle foto’s van de maand. Verder veel informatie over de fotoclub.
Omdat we het aantal van tien maandfoto’s voor dit jaar compleet hebben werden er in november geen foto’s van de maand meer ingestuurd. De winnende maandfoto’s werden deze avond voor alle aanwezige leden ingelijst tentoongesteld zodat iedereen zijn stem uit kon brengen om zo tot de foto van het jaar 2022 te komen. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 13 november na de expositie tijdens de prijsuitreiking.
Alle voorbereidingen voor de expositie zijn bijna klaar en het opbouwen van de expositieruimte gaat in de week van dit schrijven van start. Het beloofd weer een prachtige happening te worden. Over alles van de expositie berichten we uitvoerig in de Info-Oost van januari.
Dan nog een berichtje speciaal voor onze leden: In december staat de jaarvergadering gepland. Om alvast wat vooruit te lopen op enkele belangrijke zaken het volgende: Het bestuur, en vooral onze voorzitter heeft, mede doordat de club zo groot geworden is, te veel taken. We hebben dringend hulp van de leden nodig om verschillende van deze taken over te nemen. We willen verschillende commissies in het leven gaan roepen die ons willen helpen met onder andere het regelen van de clubavonden, het organiseren van locaties en de expo van 2023. Het zijn zeker geen saaie taken en ook leuk om te doen, maar we moeten er wel vrijwilligers voor vinden. Het is echt hard nodig dat het bestuur hierin hulp krijgt. Dus denk er eens over na wat je of jullie voor de fotoclub en het bestuur kunnen betekenen.
Tot zover deze nieuwsbrief, ondertussen blijf gezond en tot de volgende Info-Oost.

Je kan hieronder jouw reactie geven

Reactie plaatsen

Reacties

nicole waters
3 maanden geleden

weer een super mooi bericht over wat en hoe met de fotografieclub. super mvg nicole waters

Monique Raaijmakers
4 maanden geleden

Mooi geschreven, Toon. Goed onder woorden gebracht.

nicole waters
4 maanden geleden

indd weer mooie woorden in het stukje van de info wijk oost. knap staaltje werk

Gerrit v d schans
2 jaar geleden

Toon bedankt voor de velen prachtige stukjes die jij schrijft in de info
Ik heb al veel leuke reacties uit de wijk mogen ontvangen dat de stukjes met veel plezier worden gelezen ,en ook de foto's die jij toevoegt vinden ze mooi
dit is echt een meer waarden voor onze club