Toon Smits

 Onderstaand artikel wordt gepubliceerd in de Info-Oost van maart

Fotografieclub Helmond-Oost:

De lente is in aantocht. Bij het schrijven van dit stukje laat de natuur de eerste signalen al weer zien. Knopjes aan de takken, krokusjes, narcissen en nog verschillende andere bloemen en bloesems die ons verrassen met kleur. Ook bij de insecten en dieren is al wat beweging te merken. Hopen dat het snel wat warmer wordt. Zondag 26 februari had onze commissie een fototocht georganiseerd naar “het Bomenpark” in Heesch. Op deze koude, maar zonnige dag waren een tiental leden naar deze locatie van de Maashorst gegaan. Een heel gezellig uitstapje waar mooie foto’s van de vele verschillende bomen- aanplant  en waterpartijen zijn gemaakt. Er zijn daar verschillende wandelroutes te vinden. Na afloop was het goed vertoeven in het restaurant “Bomenpark” om een beetje bij te komen van de kou.
Onze clubavond op 2 maart stond voor de pauze in het teken van glasfotografie. Een paar leden die hier meer ervaring mee hebben, hadden gezorgd voor flitsers en verlichting. Dank aan Fred, Nico en Toon. Het fijne van zo’n avond is dat je de noodzakelijke kennis op de clubavond op kunt doen en thuis verder kunt experimenteren en fotograferen. We zullen ongetwijfeld nog verschillende van deze foto’s op Facebook, Instagram en onze website terug gaan vinden.
Na de pauze hadden we een druk programma, namelijk de flitsopdracht die Rini Klaasen de leden had meegegeven op de clubavond in februari, de vrij ingezonden beoordeelfoto’s en het thema van maart “macro”
Als eerst de flitsfoto’s. Riny had de flitsfoto’s al een paar dagen eerder doorgestuurd gekregen zodat hij het ingezonden huiswerk eerst goed kon bestuderen. Rini’s opdracht was om vanuit de (huis)kamer naar buiten te fotograferen en wel zo dat buiten alles goed belicht is, maar met behulp van de flitser binnen ook. De flitsopdrachtfoto’s werden allen met de beamer bekeken en door Rini meteen van commentaar voorzien. Er werd duidelijk besproken wat er goed en fout was en meteen advies gegeven om eventuele fouten in de toekomst te voorkomen. Met dank aan Rini voor deze leerzame opdracht. Daarna zijn we verder gegaan met het bekijken en beoordelen van de ingezonden foto’s. Wat een prachtige foto’s zijn er weer ingestuurd. In totaal 31 foto’s

Als laatste bespreking wat het thema van deze maand aan de beurt: macro.
Er hadden 20 leden een themafoto ingezonden. Het waren veel natuurfoto’s die zich hiervoor ook heel goed lenen, maar ook enkele hele mooie close-ups. Kortom een prachtige selectie die net als de vrij ingezonden foto’s en de foto van de maand competitie allemaal te bezichtigen zijn op onze website fotografieclubhelmondoost.com.

Voor onze foto van de maand competitie waren afgelopen maand helaas maar 16 foto’s ingestuurd, maar de kwaliteit was er niet minder om. De uitslag van de stemming is als volgt:

1e plaats: Monique Raaijmakers met een prachtig klassiek portret van een vrouw die bij kaarslicht een appel schilt. Zou zo een oude meester kunnen zijn.
2e plaats: Gerrit v.d. Schans met een heel mooie aparte foto van een takje met drie eikels en waterdruppels waarop een slak en een lieve heersbeestje achter elkaar zitten.
3e plaats: Rini Klaasen met een prachtige, haarscherpe zwart-wit macrofoto van een pluisachtig plantje.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd met deze prachtige foto’s

19 maart staat ons uitstapje naar Kasteel Tongelaer in Mill gepland.
Op onze volgende clubavond op 6 april staat voor de pauze foodfotografie/stilleven met eten op het programma.

Dit was het weer voor deze maand, tot de volgende Info-Oost.
Toon

Foto van de maand        1e plaats

Monique Raaijmakers

Foto van de maand
2e plaats

Gerrit v.d. Schans

Foto van de maand
3e plaats

Rini Klaasen

Je kan hieronder jouw reactie geven

Reactie plaatsen

Reacties

nicole waters
een maand geleden

super mooie info stuk weer toon! knap werk

Fred asmussen
2 maanden geleden

Weer een mooi artikel en een mooie promotie voor onze fotoclub.

nicole waters
7 maanden geleden

weer een super mooi bericht over wat en hoe met de fotografieclub. super mvg nicole waters

Monique Raaijmakers
8 maanden geleden

Mooi geschreven, Toon. Goed onder woorden gebracht.

nicole waters
8 maanden geleden

indd weer mooie woorden in het stukje van de info wijk oost. knap staaltje werk

Gerrit v d schans
2 jaar geleden

Toon bedankt voor de velen prachtige stukjes die jij schrijft in de info
Ik heb al veel leuke reacties uit de wijk mogen ontvangen dat de stukjes met veel plezier worden gelezen ,en ook de foto's die jij toevoegt vinden ze mooi
dit is echt een meer waarden voor onze club