Toon Smits

 Onderstaand artikel wordt gepubliceerd in de Info-Oost van juni

Fotografieclub Helmond-Oost

Eigenlijk was het de bedoeling dat we op zondagmorgen 26 mei naar Kamp Vught zouden gaan, maar helaas gaat dat zondags pas om 12:00 uur open.
Daarom zijn we deze zondag uitgeweken naar een andere locatie en zijn we met enkele fotografen naar het wandelbos in Tilburg geweest. Het is een mooi stukje natuur waar je de Siberische grondeekhoorn kunt fotograferen. Verder ook verschillende mooie bomen in dit wandelbos waaronder moerascipressen en sequoia's. Om circa 09:45 uur kwamen we in Tilburg aan. We hadden geluk want we waren nog net op tijd om een aantal klassieke auto’s te zien vertrekken die aan een rally meededen. Ook de weergoden waren ons goed gezind. We hadden prima weer met zelfs nog een beetje zon. Er waren veel grondeekhoorntjes en ondanks dat ze watervlug zijn hebben we prachtige foto’s kunnen maken. Na het fotograferen (zoals gebruikelijk) nog een lekker kopje koffie gedronken in een nabijgelegen restaurant. Rond het middaguur begon het te regenen, maar toen zaten we al gezellig aan de koffie op het terras van het restaurant. Op 23 juni staat ons  volgende uitstapje gepland. We gaan dan naar de kasteeltuin in Geldrop en neemt ieder als het lukt zijn eigen model mee. Altijd een leuke locatie om naar toe te gaan. Mooie tuinen en een prachtig park met in het midden het kasteel. Volop mogelijkheden om te fotograferen. Niet alleen van de modellen, maar ook van de natuur en met macro zijn daar prachtige foto’s te maken.
Voor de foto van de maand juni hadden 13 leden een foto ingezonden. !4 leden hadden hun stemmen uitgebracht. De uitslag was als volgt:
1e plaats en foto van de maand juni is met 12 punten voor Toon Smits. Toon maakte tijdens zijn vakantie in Zuid-Frankrijk met slecht weer een foto van de vuurtoren van Cap Bear. Een mooie lowkey met dreigende wolken.
2e plaats is met 6 punten Josefien Janssen. Josefien maakte een werkelijk prachtige foto van een vliegende zeemeeuw.
3e plaats is met 5 punten Toon de Wit. Toon fotografeerde een mooie sfeervolle zonsondergang op de Strabrechtse Heide.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

De clubavond van 6 juni was een beetje anders dan normaal. Helaas konden we in verband met de verkiezingen niet in onze zaal. Deze was gereserveerd als stemlokaal en we hebben ons moeten schikken. Maar in samenspraak met de beheerders hebben we toch alles goed op kunnen lossen. De crearuimte konden we inrichten als studio voor de geplande bloemenfotografie. Hier hebben we tot de pauze leuk kunnen fotograferen en erg mooie resultaten staan inmiddels al op de Facebookpagina van de Fotoclub.
Na de pauze hebben we in de kleine zaal een groot aantal foto’s besproken. Allereerst de extra  foto’s van het thema water wat we uitgeschreven hebben. Verbazingwekkend hoeveel variaties zo’n thema oplevert. Erg mooie en originele foto’s. Het is natuurlijk ook een prachtig onderwerp om je fantasie op uit te leven.
Hierna hebben we de vrije inzendingen van mei en juni besproken. Wat een schitterende foto’s zie je dan op het scherm voorbij komen. Heel mooi! Als laatste dan nog de ingezonden foto’s van de maand besproken. Wat een prachtige plaatjes zijn er weer door onze leden gemaakt. Alle foto’s zijn zoals gewoonlijk terug te zien op onze website.  Zeker even kijken op: https://www.fotografieclubhelmondoost.com/

De clubavond van 6 juni was alweer de laatste voor de vakantie. We beginnen met onze clubavonden weer vanaf 5 september.
We wensen iedereen dan ook alvast een heel fijne vakantie toe en hopelijk met heel mooi weer!

Dit was het weer voor deze maand.
Tot de volgende nieuwsbrief.

Vriendelijke groet,
Toon

Je kan hieronder jouw reactie geven

Reactie plaatsen

Reacties

Gerrit
7 maanden geleden

Super mooi stukje met een mooie kerstwens

Gerrit
10 maanden geleden

Het is weer een prachtig geschreven stukje Toon

Gerrit
een jaar geleden

Mooi geschreven Maat dankje

Gerrit
een jaar geleden

Weer prachtig geschreven Toon mijn complimenten ,het is een mooie aanvulling voor de ifo oost

nicole waters
een jaar geleden

super mooie info stuk weer toon! knap werk

Fred asmussen
een jaar geleden

Weer een mooi artikel en een mooie promotie voor onze fotoclub.

nicole waters
2 jaar geleden

weer een super mooi bericht over wat en hoe met de fotografieclub. super mvg nicole waters

Monique Raaijmakers
2 jaar geleden

Mooi geschreven, Toon. Goed onder woorden gebracht.

nicole waters
2 jaar geleden

indd weer mooie woorden in het stukje van de info wijk oost. knap staaltje werk

Gerrit v d schans
3 jaar geleden

Toon bedankt voor de velen prachtige stukjes die jij schrijft in de info
Ik heb al veel leuke reacties uit de wijk mogen ontvangen dat de stukjes met veel plezier worden gelezen ,en ook de foto's die jij toevoegt vinden ze mooi
dit is echt een meer waarden voor onze club