Toon Smits

Fotografieclub Helmond-Oost:
De zomervakantie is weer voorbij en het “gewone” leven kan langzaam zijn weg weer gaan vinden. Ook onze fotoclub, waar het zo’n twee maanden vrij rustig is geweest gaat weer van start. Donderdag 15 september beginnen we om 19:30 uur met de eerste clubavond na de vakantie. Op deze avond staat voor de pauze bloemenfotografie en macro op het programma. Bloemen, altijd een mooi onderwerp om te fotograferen. Na de pauze gaan we de foto’s van de maand en de vrije inzendingen bespreken. Dit zijn vrije inzendingen van juli, augustus en september en de foto van de maand van september. Een heel druk, maar erg leuk programma.

Tijdens de vakantieperiode hebben de leden toch gewoon foto’s in kunnen zenden. Onze dames en heren fotografen hebben niet stil gezeten en prachtige plaatjes ingestuurd. Deze gaan we na de pauze gezamenlijk bekijken en natuurlijk ook bespreken.
Uit de ingezonden foto’s van de maand augustus hebben de leden in de vakantie drie winnaars gekozen. Er waren in totaal 17 inzendingen wat voor een vakantieperiode toch behoorlijk is. Op de eerste plaats met de meeste punten was voor Gerrit van der Schans. Maar omdat je per competitie slechts een keer een eerste plaats kunt winnen en Gerrit in april al een keer een eerste plaats had, werd hij tweede. De eerste plaats ging nu naar Nicole Waters met een mooie foto van drie olifanten die ze gemaakt had in Dierenrijk Nuenen. Gerrit v.d. Schans, nu dus op de tweede plaats met een fraaie foto van een ijsvogel die een visje in zijn snavel heeft. De derde plaats is deze keer voor Toon de Wit. Hij maakte een mooie foto van een rietvlechter/mandenmaker. Alle winnaars van harte gefeliciteerd met deze mooie foto’s.
De prijsuitreiking van de fotowedstrijd die de Wijkraad in samenwerking met Fotografieclub Helmond-Oost heeft uitgeschreven, vindt op een later tijdstip plaats. Helaas is het Groet en ontmoet spektakel op 4 september niet doorgegaan en wordt uitgesteld naar eind september op het Groet en Ontmoet Plein.
Op 25 september is er weer een foto uitstapje. Ook dit keer is er weer een heel leuke locatie uitgezocht. Iets verder weg want we gaan dan naar de dierentuin in Overloon “Zooparc Overloon” Echt een mooie dierentuin waar je prachtig kunt fotograferen. Kijk ook maar eens op: www.zooparc.nl/bezoekersinfo/ We hopen op een grote opkomst. Meer over de verschillende activiteiten in de volgende nieuwsbrief. Dat was het weer. Blijf gezond en tot de volgende Info-Oost.

Onderstaande foto's worden gepubliceerd in de info september

Foto van de maand september is van Nicolle Waters

Tweede plaats Gerrit v d Schans

Derde plaats Toon de Wit

Je kan hieronder jouw reactie geven

Reactie plaatsen

Reacties

nicole waters
18 dagen geleden

weer een super mooi bericht over wat en hoe met de fotografieclub. super mvg nicole waters

Monique Raaijmakers
2 maanden geleden

Mooi geschreven, Toon. Goed onder woorden gebracht.

nicole waters
2 maanden geleden

indd weer mooie woorden in het stukje van de info wijk oost. knap staaltje werk

Gerrit v d schans
2 jaar geleden

Toon bedankt voor de velen prachtige stukjes die jij schrijft in de info
Ik heb al veel leuke reacties uit de wijk mogen ontvangen dat de stukjes met veel plezier worden gelezen ,en ook de foto's die jij toevoegt vinden ze mooi
dit is echt een meer waarden voor onze club