Toon Smits

 Onderstaand artikel wordt gepubliceerd in de Info-Oost van september

Fotografieclub Helmond-Oost

De vakantie is voor de meeste van ons voorbij en we gaan weer starten met onze clubactiviteiten. Donderdag 7 september zijn we begonnen met onze eerste clubavond. Helaas zijn we gestart zonder onze voorzitter Gerrit v.d. Schans, die herstellende is van een zware longoperatie. Met Gerrit gaat het inmiddels al een heel stuk beter, maar hij heeft nog een hele weg te gaan. Hij mist “zijn” fotoclub, maar is  over een paar maandjes weer van de partij.

De foto van de maand competitie is ook weer van start gegaan. Er zijn afgelopen maand 17 foto’s ingestuurd. Prachtige foto’s die te zien zijn op
https://www.fotografieclubhelmondoost.com/foto-van-de-maand/foto-van-de-maand-augustus
Twintig leden hebben deze maand hun stemmen nogal spectaculair ingevuld. Hierna een uitleg van een complexe situatie:
Foto 4 van Toon Smits, een mooie zonsondergang op de Strabrechtse Heide kreeg maar liefst 15 punten. Deze foto wordt echter geen foto van de maand omdat Toon al eerder een foto van de maand won. Deze foto gaat dus naar de tweede plaats. Maar als tweede (die nu dus eerste worden) zijn drie leden met evenveel punten geëindigd. Een door drie leden gedeelde eerste plaats!
Dit zijn Toon de Wit met zes punten, hij maakte een mooie foto van een havik. En ook Gerrit v.d. Schans kreeg zes punten voor een prachtig portret van een havik. Het was toevallig dezelfde vogel die de heren maakte op een uitstapje samen met Roy Beemer naar een vogel hut.
De derde met zes punten was Jenny Rievers die een mooi vertederend portret maakte van haar kleinkind.
Op de derde plaats met 5 punten eindigde Josefien Janssen met een prachtige foto van een boom. Dus op onze eerste clubavond na de vakantie moest er door de leden gekozen worden welke van deze drie prachtige foto’s de foto van de maand zou worden. Na een nauwkeurige beoordeling door de aanwezige leden is uiteindelijk foto nummer 1 van Toon de Wit de winnaar geworden.
Maar…..eigenlijk hadden we 17 winnaars, alle ingezonden foto’s waren mooi.

Op de clubavond voor de pauze hadden we portretfotografie. Monique en Helen hadden enkele mooie modellen geregeld. ’s Avonds hadden we twee studio’s ter beschikking die we ’s middags met enkele mensen al klaar gezet hadden. Nico Palmer had zijn flitsapparatuur ter beschikking gesteld en Toon Smits had de studio met lampen aangevuld. De situatie was niet helemaal optimaal omdat het erg warm was. Voor de modellen is 31 °C niet geweldig. Maar we hebben toch heel fijn kunnen fotograferen en natuurlijk weer veel plezier gehad. Een “dank je wel” aan de lieve modellen voor het poseren. De leden die foto’s gemaakt hebben zorgen dat deze bij Monique en Helen terecht komen.
Na de pauze hebben we, zoals eerder vermeld uit de drie winnaars  eerst de foto van de maand gekozen. Daarna hebben we alle maandfoto’s nog een keer bekeken. Na de maandfoto’s hebben we de vrij ingezonden foto’s onder de loep genomen. Deze 33 foto’s kun je ook bekijken op: https://www.fotografieclubhelmondoost.com/vrij-ingezonden-foto-s/2023-vrij-ingezonden-foto-s
Ook op deze clubavond was het weer geweldig wat we te zien kregen. Prachtige foto’s. Mooi gepresenteerd door Monique die onze voorzitter prima heeft  vervangen achter de laptop. De commentaren waren vooral lovend over dit mooie werk.

17 september gaan we op een mooie locatie foto’s maken. We zijn dan weer welkom in de Dahliatuin in Helmond. Ze gaan speciaal voor ons open vanaf ’s morgens 10:00 uur. Dit uitstapje staat altijd garant voor prachtige kleurrijke foto’s in een rustige en gezellige sfeer.

Dan rest mij nog een belangrijk punt te melden en dat betreft de Rabo ClubSupport. Leden van de Rabobank kunnen weer tot 26 september stemmen op hun favoriete club. Het zou fijn zijn wanneer u hierbij ook aan ons denkt. Uw stem levert onze fotoclub geld op dat we heel goed kunnen gebruiken.
Dus, wanneer u lid bent van de Rabobank stem dan s.v.p. op onze Fotografieclub Helmond-Oost. Alvast hartelijk dank!!!

Dat was het weer voor deze maand,

Vriendelijke groet,
Toon

Foto van de maand

Toon de Wit

Gedeelde 1e plaats

Gerrit v.d. Schans

Gedeelde 1e plaats

Jenny Rievers

2e plaats

Toon Smits

3e plaats

Josefien Janssen

Je kan hieronder jouw reactie geven

Reactie plaatsen

Reacties

Gerrit
17 dagen geleden

Het is weer een prachtig geschreven stukje Toon

Gerrit
2 maanden geleden

Mooi geschreven Maat dankje

Gerrit
5 maanden geleden

Weer prachtig geschreven Toon mijn complimenten ,het is een mooie aanvulling voor de ifo oost

nicole waters
7 maanden geleden

super mooie info stuk weer toon! knap werk

Fred asmussen
9 maanden geleden

Weer een mooi artikel en een mooie promotie voor onze fotoclub.

nicole waters
een jaar geleden

weer een super mooi bericht over wat en hoe met de fotografieclub. super mvg nicole waters

Monique Raaijmakers
een jaar geleden

Mooi geschreven, Toon. Goed onder woorden gebracht.

nicole waters
een jaar geleden

indd weer mooie woorden in het stukje van de info wijk oost. knap staaltje werk

Gerrit v d schans
3 jaar geleden

Toon bedankt voor de velen prachtige stukjes die jij schrijft in de info
Ik heb al veel leuke reacties uit de wijk mogen ontvangen dat de stukjes met veel plezier worden gelezen ,en ook de foto's die jij toevoegt vinden ze mooi
dit is echt een meer waarden voor onze club