Toon Smits

 Onderstaand artikel wordt gepubliceerd in de Info-Oost van april

Fotografieclub Helmond-Oost

De clubavond van 7 maart jl. hebben we geheel gewijd aan het thema “lightpainting” De bedoeling was in eerste instantie om dit bij Berkendonk te doen, maar door de vele regenval was het daar zo nat dat de organisatoren toch maar besloten hadden om dit in de Lier te doen. Met de grote zaal leeg zonder tafels was dat een prima alternatief. Er was ruimte genoeg om met lampen en andere lichtdragers volop te bewegen waardoor het “schilderen met licht” prima uitgevoerd kon worden. Na uitleg door Riny en Josefien konden we met fotograferen beginnen.  Later op de avond, na de pauze zijn we naar buiten gegaan voor het tweede gedeelte. Hier konden de in het donker brandende schuursponzen gefotografeerd worden. Nadat deze aangestoken waren, werd door een persoon de fel brandende schuurspons aan een kabel rondgezwierd wat een mooie vonkenregen tot gevolg had. Dit leverde prachtige foto’s op.
De mensen die de lightpainting avond  georganiseerd hebben zijn Josefien Janssen en Riny Klaasen. Ze hadden aan alles gedacht. Van uitleg over camera-instellingen en de veiligheidsaspecten tot het verzorgen van de benodigde attributen, alles perfect geregeld.
Dank je wel Josefien en Riny voor deze fijne en gezellige  fotografieavond.
17 maart stond op de agenda om met ons maandelijkse uitstapje op zondagmorgen naar de motorcross trainingen van M.A.C. de Helm te gaan. Helaas werd door de slechte conditie van de baan door M.A.C. de training op deze dag afgelast. Besloten werd om het uitstapje een week uit te stellen, maar ook 24 maart was de crossbaan veel te slecht door de regen en zodoende ook afgelast. We wachten nu af tot er een drogere periode komt en dat we dan een extra zondag inlasten. De foto van de maand competitie voor april heeft weer prachtige inzendingen opgeleverd.
De beste drie van deze maand zijn:
Op de eerste plaats geeindigd, en winnaar foto van de maand Monique Raaijmakers. Monique maakte een fraai dubbelportret waarin verschillende emoties werden vastgelegd. Dit leverde haar 8 stemmen op.
De tweede plaats met 7 stemmen is voor Riny Klaasen. Riny fotografeerde de Rubiks kubus. De foto is zo gemaakt dat het lijkt of de kubus zweeft en de rode, gele en blauwe kleur reflecteert in de ruimte. Erg mooie foto.
De derde plaats met 6 stemmen is voor Frank Duijmelinck. Frank maakte in de dierentuin een prachtige foto van een tijger waarbij vooral het mooie dierenportret tot uiting komt.
Op onze clubavond van donderdag 4 april gaan we voor de pauze “macro” fotograferen. Macro en dichtbij fotografie is een leuke bezigheid wat veel van onze leden heel graag doen. We hebben weer een aantal tafels voor  opstellingen van close-up en macro. De leden brengen vaak zelf objecten of bijvoorbeeld bloemen mee die ze dan fotograferen. Het leuke hiervan is dat elke fotograaf zijn eigen inbreng er aan geeft. Je ziet dan ook vaak hetzelfde onderwerp, maar wel totaal anders gefotografeerd.
Na de pauze gaan we foto’s bespreken. Eerst doen we de ingezonden maandfoto’s van april en daarna de vrije inzendingen van twee maanden. Al deze prachtige foto’s zijn overigens ook te zien op onze website:  https://www.fotografieclubhelmondoost.com/
Op 14 april hebben we ons uitsapje gepland naar GWRV renbaan de Coevering in Geldrop. Dit is een renbaan waar ze op zondag hazewind honden trainen, maar toevallig op deze dag een wedstrijd hebben. Dus extra leuk!
Voor ons een erg mooi onderwerp waarbij je de honden met echt grote snelheid achter een nepkonijn aan ziet rennen. Spektakel ten top!!

Dit was het weer voor deze maand.
Tot de volgende nieuwsbrief.

Vriendelijke groet,
Toon

Je kan hieronder jouw reactie geven

Reactie plaatsen

Reacties

Gerrit
4 maanden geleden

Super mooi stukje met een mooie kerstwens

Gerrit
7 maanden geleden

Het is weer een prachtig geschreven stukje Toon

Gerrit
9 maanden geleden

Mooi geschreven Maat dankje

Gerrit
een jaar geleden

Weer prachtig geschreven Toon mijn complimenten ,het is een mooie aanvulling voor de ifo oost

nicole waters
een jaar geleden

super mooie info stuk weer toon! knap werk

Fred asmussen
een jaar geleden

Weer een mooi artikel en een mooie promotie voor onze fotoclub.

nicole waters
2 jaar geleden

weer een super mooi bericht over wat en hoe met de fotografieclub. super mvg nicole waters

Monique Raaijmakers
2 jaar geleden

Mooi geschreven, Toon. Goed onder woorden gebracht.

nicole waters
2 jaar geleden

indd weer mooie woorden in het stukje van de info wijk oost. knap staaltje werk

Gerrit v d schans
3 jaar geleden

Toon bedankt voor de velen prachtige stukjes die jij schrijft in de info
Ik heb al veel leuke reacties uit de wijk mogen ontvangen dat de stukjes met veel plezier worden gelezen ,en ook de foto's die jij toevoegt vinden ze mooi
dit is echt een meer waarden voor onze club